Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Intäktstappet – 79 miljoner kronor

Publicerad: 26 Mars 2013, 07:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:47

I går kunde dagensmedia.se avslöja att LRF Media redovisar en brakförlust för verksamhetsåret 2012. Nu släpper förlaget ytterligare siffror.


Ämnen i artikeln:

LRF Media

Trots att LRF Medias bokslut ännu inte presenterats internt kunde dagensmedia.se i går avslöja att förlaget gjorde en rejäl förlust under 2012.

Totalt rör det sig om ett minusresultat på 51 miljoner kronor. Ett negativt resultat som till stor del beror på nedskrivningar av goodwill på 61 miljoner kronor.

Anledningen är att flera förvärv som bolaget gjort har minskat i värde. En verklighet som alltså belastar LRF Medias bokslut rejält.

Nu släpper LRF Media dessutom fler siffror i ett pressmeddelande, som visar att LRF Medias intäkter minskade med 79 miljoner kronor under 2012.

Totalt landade förlagets intäkter på 621 miljoner kronor.

– Det är klart att ett resultat på 10 miljoner kronor inte är okej, det är inte bra. Men vi tycker ändå att vi har varit proaktiva och att vi har kapat kostnader väldigt väl med tanke på hur marknaden störtdyker, sa vd Ruben Jacobsson till dagensmedia.se i går.

Du kan läs mer om LRF Medias bokslut i DM Digital:

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

LRF Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.