Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Inredningsnyheter.se kan bli tidning

Publicerad: 10 Januari 2011, 10:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:26

Sajten Inredningsnyheter.se planerar tidningsutgivning. ”Det är min förhoppning” säger Annika Silver, chefredaktör på Nordisk Interiör.


Sajten Inredningsnyheter.se har registrerat ett utgivningsbevis hos Patent- och registreringsverket, men längre än så har inte planerna kommit ännu. Tanken är att tidningen ska vara lite mer konsumentvänlig än systertidningen Nordisk Interiör.

- Nordisk Interiör är en branschtidning även om den också finns i butikerna. Den innehåller exklusiv design och rapporterar om inredningens Gucci och Prada, om idéerna. Tanken är att Inredningsnyheter ska behandla det exklusiva men också det som är lite mer mainstream, säger Annika Silver.

Det finns många inredningstidningar som konkurrerar på marknaden idag. Men Annika Silver säger att hon inte oroar sig över lönsamheten.

- Jag tänker inte riktigt på lönsamheten. Jag utgår ifrån läsaren och vill ge dem en kvalitetstidning. Många tidningar tänker bara på annonsörerna och brinner inte för det de skriver om, de har tappat ärligheten och det håller inte i längden. Jag tror att man på sikt vinner på att skriva för läsaren, säger Annika Silver.

Annika Silver säger också att de har en trygghet då de ger ut flera tidningar.

- Vi har flera tidningar och alla måste inte vara en succé, vi har tiden med oss, säger hon.

Annika Silver uppger också att det finns planer på att byta namn på tidningen "Nordisk Interiör". Hon väntar nu på att namnet "Modern Interiör" ska bli godkänt.

- Det är ju ganska lite nordisk interiör i tidningen, det är snarare nordiska läsare, och jag tror att läsare kan ha svårt att förstå innehållet på grund av namnet, säger hon.

Inredningsnyheter.se och Nordisk Interiör ges ut av Conventus Communications, som 2009 omsatte 16 miljoner kronor.

Marie Larsson

dagensmedia.redaktion@almamedia.fi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.