Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Ingrid Carlqvist lanserar ”islamistkritisk" tidning

Publicerad: 3 september 2012, 13:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:12

Hon tvingades bort från sina två senaste jobb. Nu är journalisten Ingrid Carlqvist tillbaka med tidningen "Dispatch International" som ska "avslöja sanningarna" som journalister "inte vill ta i".

Ämnen i artikeln:

Ingrid Carlqvist

DT

Dante Thomsen


Det är tillsammans med Lars Hedegaard, ordförande för det danska Trykkefrihedsselskabet, som Ingrid Carlqvist, tidigare nyhetschef på Kvällsposten, har startat tidningen "Dispatch International".

Till dagensmedia.se säger Ingrid Carlqvist att hon startar tidningen för att svenska medier inte "gör vad de ska göra".

– Svenska journalister har glömt sin uppgift. Istället för att granska makten uppfostrar de folket med det som jag kallar den politiskt korrekta delen av verkligheten. De blundar för problemen med integrationen och feminismen. De vill bara uppmåla en bild av det perfekta samhället. Vi ska berätta sanningen.

Vilken typ av sanning menar du då?

– Till exempel problem med integrationen och asyl. Men också något som jag har försökt sätta ljus på under många år och det är alla falska våldtäkts- och incestanmälningar.

Det första numret av "Dispatch International" innehåller bland annat artikel med "Mysteriet Barack Obama", som handlar om den amerikanska presidentens "verkliga ursprung", samt en notis med rubriken "Invandrare bakom 78 procent av våldtäkterna?". En artikel som Ingrid Carlqvist lyfter som ett bra exempel på en "sanning" som etablerade medier blundar för.

– Hur kan det komma sig att svenska medier inte skriver om detta?

Ni hänvisar till "Affes statistikblogg" i notisen, det låter inte som en jätteseriös källa.

– Läget i Sverige är så allvarligt att många av de som skriver för oss måste gå under pseudonym. De som går emot den politiskt korrekta strömmen blir utmobbade, utfrysta och kan förlora fru och barn. Så allvarligt är det. Men självklart har jag tagit reda på vem Affe är och vet att man kan lita på honom.

Ni har också publicerat en artikel med rubriken "Muhammed i stora svårigheter", som handlar om att profeten Muhammed kanske aldrig har existerat. Vad är relevansen?

– Det är historia, säger Ingrid Carlqvist efter att ha varit tyst en stund.

Men varför är det relevant för er tidning?

– Det är lika relevant som huruvida Jesus har funnits. Det finns många saker som talar för att Jesus fanns men det finns inga samtida bevis på att Muhammed har funnits. Det är väldigt konstigt med tanke på att han skulle vara en så stor krigsherre.

När Ingrid Carlqvist får frågan om tidningen inte kan uppfattas rasistisk skrattar hon.

– Vad är rasistiskt? Om rasism är att man ser ner på svarta eller asiater och tycker att min ras är bättre än den andra är jag inte rasist. Jag tillhör inte heller dem som påstår att islam är en ras. Vad vi är en "islamistkritisk" tidning och det är en jätteviktig debatt.

Ni har inga annonser, hur ska ni finansiera tidningen?

– Vi tänker oss att vi ska finansiera tidningen med prenumerationer. Och så ska vi sälja våra "Honest Press Certificate". Jag tror nämligen att det finns många människor som vill stödja oss och nu kan de köpa ett bevis på det. Man kan köpa ett för 250 euro och sätta upp på väggen och visa sina barnbarn att man var en av de första som trodde på den här nya hederliga pressen. Sen hoppas jag på finansiärer utifrån.

Ert upplägg påminner ganska mycket om Avpixlat, ser du dem som en konkurrent?

– Det är inte en konkurrent. Jag följer vad de skriver för de kommer med många intressanta nyheter men Avpixlat är en blogg och vi är journalister.

Vad skiljer er från dem?

– De är inte journalister. Vi vet hur man ska göra.

För drygt tre år sedan tvingades Ingrid Carlqvist bort från rollen som chefredaktör för Villaliv efter en rad kontroversiella blogginlägg om rättssäkerhet och incest. Två år senare, 2011, tvingades hon lämna sitt uppdrag som skribent från Barometern efter att ha skrivit en artikel med rubriken "Gud bevare oss för antirasister".

Men Ingrid Carlqvist har inte legat på latsidan. I januari i år startade hon bland annat den hårt kritiserade organisationen Tryckfrihetsällskapet. En organsation som SvD-skribenten Kaj Schuler skriver så här om:

"Enstaka händelser används för att uttala generella sanningar och extrema åsikter samt spä på fördomar – ungefär på samma sätt som Sverigedemokraterna etablerade sig i det svenska politiska landskapet".

Hon är också en bloggare och har författat boken "Horungen", som i dag polisanmäldes för förtal.

Tidigare har hon bland annat skrivit böckerna "Ego Girl" och "Ego Woman" om Carolina Gynning. Författat en bok om rättsrötan kring Keith Cederholm samt varit nyhetschef för den nu nedlagda gratistidningen Punkt SE i Skåne.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev