Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

”Ingen kan mer om NHL”

Publicerad: 16 September 2013, 03:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:34

Tre frågor till...skribenten Kristoffer Lidén, som drar igång ishockeytidningen Icing – crossing lines tillsammans med formgivaren Jonas Henningsson.


Varför en hockeytidning?

– Det finns i princip bara Pro Hockey, men den är mer riktad mot ungdomar. Jag tyckte den var kul när jag var 15 år, men nu är jag 28 och upplever den som barnslig. Och eftersom ingen annan gör en hockeytidning så tänkte jag att då får jag göra det själv. Dessutom vet jag ingen som kan mer om NHL än vad jag kan, säger Kristoffer Lidén.

Vad innehåller första numret?

– Vi ska släppa tidningen 27 september och då har vi bland annat en intervju med Henrik Lundquist, som också är på omslaget, och ett större rep inför säsongen. Men det ska inte bara handla om NHL, utan om hockey i största allmänhet. Vi vill komma in på saker som skador, vem som har råd att spela hockey och agentstrukturer.

– Inspirationen kommer från Filter och Offside, men vi vill samtidigt göra något helt eget. Bland annat trycker vi tidningen i A4-format.

Hur ska läsarna hitta till tidningen?

– Till en början går den bara att beställa via icing.nu – ett nummer kostar 79 kronor och en helårsprenumeration på fyra utgåvor kostar 289 kronor. Dessutom går det att köpa tidningen digitalt.

– Sociala medier och word of mouth är våra kanaler för att nå ut.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.