Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

IDG tappar ännu en chef

Publicerad: 28 augusti 2013, 13:28
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:36

IDG tappar sin försäljningschef. Erik Annerberg, som har tackat ja till en motsvarande tjänst på mediebolaget Freya News, blir det andra tunga avhoppet från IDG på kort tid.


För två veckor sedan berättade Dagens Media att Hampus Lindberg lämnat rollen som affärschef på IDG för att bli försäljningschef för Dagens Industri Tema & Konferens.

Nu står det klart att även hans parhäst Erik Annerberg har sagt upp sig från IDG för att gå till mediebolaget Freya News, där han erbjudits rollen som försäljningschef.

– Erik har gedigen kunskap om branschen och vet hur en säljledning fungerar. Samtidigt är han grymt duktig på att skapa storytelling för komplexa idéer, säger Johan Sundstrand, vd för Freya Group, till Dagens Media.

Erik Annerberg jobbade knappt tre år som försäljningschef på IDG – en tid han värdesätter.

– Det känns vemodigt att lämna IDG eftersom de gett mig chansen at utvecklas. Samtidigt känns det som ett naturligt steg och jag ser fram emot att jobba med content marketing som jag brinner för, säger han till Dagens Media.

Freya News är resultatet av ett samarbete mellan annonsbolaget Vendemore och mediebolaget Freya Group och erbjuder helhetsservice inom digital, riktad distribution kombinerat med content marketing.

Erik Annerbergs uppgift blir att bygga upp försäljningssidan och hjälpa till att få företaget att växa.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.