Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTidskrifter

IDG outsourcar all redigering

Publicerad: 7 Maj 2014, 13:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:38

Redigeringen kommer inte längre att ske i huset. Istället "outsourcar" IDG tidningsproduktionen till externa aktörer, kan Dagens Media avslöja.


Ämnen i artikeln:

IDG

Dagens Media har under dagen sökt Christer Björkin, vd för IDG. Via sms hänvisar han, på grund av möten, till Fredrik Agrén, förlagschef på IDG och chefredaktör för PC för Alla.

För Dagens Media bekräftar han uppgifterna om tidningsproduktionen.

– Ja, det stämmer. Vi har beslutat att vi inte längre ska ha tjänster för att producera papperstidningen i huset, utan går nu åt det digitala hållet, säger han.

Vem som kommer att ta över arbetet med redigeringen är ännu inte helt klart, men flera aktörer, som kommer att jobba med de olika titlarna, är inblandade, uppger Fredrik Agrén.

– De flesta magasin kommer att göras av frilans och vi kommer även att använda inhyrd personal och extern kompetens.

Hur kommer det sig att ni tar det här beslutet?

– Vi ser ju vart pappret tar vägen och hur tillväxten ser ut digitalt. Därför riktar vi kompetensen ditåt.

Kommer det att påverka personalen på något sätt?

– Ja, det kommer det göra, och har även redan gjort. Vi har en bra dialog med fackklubben och har även förhandlat på individnivå. Vissa har omplacerats och andra har valt andra lösningar.

Enligt uppgifter till Dagens Media kommer flera IDG-medarbetare tvingas lämna sina jobb. Enligt Fredrik Agrén har dock inga slutat hittills.

– Ingen har slutat, och målet är att alla som varit kopplade till print ska börja jobba digitalt. Hur det blir framöver beror på. Vi är mitt i förhandlingarna och om vi inte kommer överens om omplaceringar så får vi titta på andra lösningar.

Pär Ullrich


Ämnen i artikeln:

IDG

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev