Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag29.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

IDG läxas upp av Arbetsmiljöverket

Publicerad: 19 Oktober 2011, 12:43
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:53

IDG:s skyddsombud måste bli mer delaktig i arbetsmiljöarbetet. Det säger Arbetsmiljöverket som hotar mediehuset med böter. Men IDG:s hr-chef är inte orolig.


Ämnen i artikeln:

IDGArbetsmiljöverket

Det är efter en omorganisering tidigare i våras som Arbetsmiljöverket vill att IDG ska lämna in en handlingsplan för sitt arbetsmiljöarbete. Dessutom måste företagets skyddsombud bli mer delaktig i arbetet. Mediehuset riskerar annars böter på 25 000 kronor.

– Det här är absolut inga konstigheter alls. Alla var glada och nöjda med omorganiseringen i våras. Arbetsmiljöverket är inkopplade eftersom att vårt skyddsombud ville se om det hade begåtts något fel under omorganiseringen. Vi har gjort rätt i stort, men vi kan bli bättre att samarbeta med vårt skyddsombud, säger Jessica Nilsson, hr-chef på IDG, till dagensmedia.se.

Handlingsplanen måste vara färdig 25 november, men Jessica Nilsson oroas inte av tidsramen.

– Handlingsplanen är redan gjord, den ligger för påseende hos vårt huvudskyddsombud. Så fort skyddsombudet har tittat över det så är det klart, säger Jessica Nilsson.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

IDGArbetsmiljöverket

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.