Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Icanyheter och Market får ny chefredaktör

Publicerad: 18 augusti 2020, 09:30

I våras tog Bonnier News över Hakon Medias Icanyheter och Market.

Nyligen förvärvade Bonnier News titlarna Icanyheter och Market. Nu får tidningarna en ny chefredaktör och ansvarig utgivare.

Ämnen i artikeln:

Bonnier News

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Gertrud Svensén blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Icanyheter och Market. Titlarna förvärvades av Bonnier News i våras och ingår nu i affärsområdet DI-gruppen.

Gertrud Svensén har arbetat som journalist i 25 år på titlar som Resumé, Kamratposten, Dagens Medicin och Vårdfokus. Hon kommer närmast från Lärarförbundets tidningsavdelning, där hon varit chefredaktör och ansvarig utgivare för bland annat Förskolan, Specialpedagogik och Tidningen Gymnasiet.

– Det här ska bli väldigt spännande. Det är en bransch som står inför stora förändringar, med den fortsatta utvecklingen av e-handeln, utmaningarna med coronaeffekter och inte minst hållbarhetsfrågorna, som jag känner lite extra för, säger Gertrud Svensén, i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

– Det kommer att bli en hel del lanseringar till hösten, Icanyheter ska få både nytt namn och ny sajt och även på Market kommer det att märkas en del förändringar.

Gertrud Svensén tillträder den 1 oktober och ersätter då den tillförordnade chefredaktören Pontus Edman, som valt att sluta.

LÄS ÄVEN: Bonnier tar över Icanyheter och Market 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev