söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Hovet kopplar in jurister mot Svensk Damtidning

Publicerad: 28 maj 2015, 13:29

Svensk Damtidnings uppgifter om att Chris O´Neill är deprimerad och tycker att kungafamiljen är för präktig har väckt starka reaktioner hos Hovet.

Ämnen i artikeln:

HovetSvensk Damtidning

AG

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se


Det är en artikel i senaste numret av Svensk Damtidning som tidningen bland annat skriver att prinsessan Madeleines man Chris O´Neill ryktas vara deprimerad.

En artikel som Margareta Thorgren, informationschef på Hovet, reagerar starkt mot. Bland annat kallar hon artikeln för "kränkande".

– Generellt agerar vi alltid mot artiklar som innehåller felaktigheter och kränkande information som gränsar till förtal. Det har vi gjort även med den här artikeln som är rena spekulationer. Svensk Damtidning far med osanning och det är givetvis beklagligt, säger Margareta Thorgren till Dagens Media och fortsätter:

– Jag har kontaktat Karin Lennmor och frågat hur de kan fara med sådana här osanningar. Det är inte alls positivt för Svensk Damtidning.

I artikeln skriver Svensk Damtidning också att Chris O´Neill sägs tycka att kungafamiljen är för präktig. Enligt tidningen är han också försvunnen.

– Vi kommer att diskutera artikeln med våra juridiska rådgivare som kommer att titta på det här. Generellt när det gäller Hovets kommunikationsstrategi så är det viktigt att vara tydlig och rak, men också att reagera på felaktigheter. Reagerar man inte så riskeras spekulationer att bli sanningar. Det är otroligt viktigt att agera för oss, säger Margareta Thorgren och fortsätter:

– Chris O´Neill är tvärtom en stabil, glad och sympatisk person som inte alls är deprimerad. Han är ett stort stöd för prinsessan Madeleine och med tanke på att de dessutom ska ha tillökning i familjen snart så är han mycket förväntansfull.

Karin Lennmor, chefredaktör och ansvarig utgivare för Svensk Damtidning, håller inte med Margareta Thorgren om kritiken.

– Den är inte kränkande och jag tycker att den är väldigt neutralt hållen. Den bygger på uppgifter som vi inte har ett dugg anledning att betvivla, från källor som vi har arbetat med väldigt länge, säger hon till Dagens Media och fortsätter:

– Jag förstår inte var kränkningen ligger, men jag känner inte för att diskutera det med dig. Jag har haft en dialog med Hovet och Margareta Thorgren.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev