Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Hon tar över Gaffa

Publicerad: 8 november 2022, 07:45

Sedan den 1 november har musiktidningen Gaffa en ny chefredaktör i Johanna Eriksson.

Ämnen i artikeln:

GaffaNyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


För Gaffas läsare är Johanna Eriksson inte obekant, för hon har de sista åren varit skribent och kritiker i musiktidningen. Nu lämnar hon en roll på Klarna för att ersätta Gaffas avgående chefredaktör Daniel Horn.

– Det är ett stort förtroende, som jag ska göra mitt yttersta för att leva upp till. Musikmediet Gaffa har så många intressanta aspekter att både förvalta och utveckla. Jag ser verkligen fram emot att sätta i gång arbetet tillsammans med redaktionen, säger hon i ett pressmeddelande.

Gaffa startade i Danmark 1983, kom till Sverige 2010 och lanserades i Norge tre år senare. I dag är tidningen, med sina lokala utgåvor, Skandinaviens största musikmedium.

De sista åren har dock svenska Gaffa verkat i motvind. I mars i fjol brann tidningens lokaler i Göteborg ned i samband med en stor brand på Hisingen i Göteborg, vilket fick ledningen att vädja till läsare och annonsörer om ekonomisk hjälp. Men drygt ett år senare sade vd:n Per Lundberg i en stor intervju med Dagens Media att tidningen – trots branden och åren av pandemi – ändå haft turen på sin sida.

– Rent redaktionellt har jag aldrig tidigare upplevt att vi har haft sånt flyt. Man ska ha lite tur också. Vi har fått sådana fantastiska intervjuer och omslag med artister som man inte ens kunnat drömma om. Dolly Parton, tjenare liksom. Black Sabbath och Iron Maiden. Det är skithäftigt, jag blir bölig när jag tänker på det. Jag tycker vår redaktion har gjort ett hästjobb verkligen.  

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev