Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Hon blir tf chefredaktör på Kommunalarbetaren

Publicerad: 17 juni 2020, 09:35

”Det låg väl nära till hands att fråga mig eftersom jag sitter i LO Mediehus ledningsgrupp och känner folket på Kommunalarbetaren”, säger Thelma Kimsjö.

Thelma Kimsjö blir tillförordnad chefredaktör på Kommunalarbetaren. Hon har i dag samma jobb på Arbetet och en lång bakgrund i dagspress.


Ämnen i artikeln:

LO

Kommunalarbetarens chefredaktör Susanna Lundell entledigades från jobbet förra veckan, sedan hon och förbundet inte kunnat enas om hur en fjärdedel av tidningens budget ska kapas.

I dag meddelar LO Mediehus att Thelma Kimsjö tar över jobbet medan rekryteringen av en ny chefredaktör pågår.

Thelma Kimsjö har varit publisher på Länstidningen i Södertälje i fem år, därefter tidningschef på VLT:s tidningar lika länge. Sedan 2016 är hon mediekonsult och styrelseordförande i Poppius samt Hakon Media. Under Yonna Walterssons föräldraledighet har hon varit chefredaktör för LO:s tidning Arbetet.

– Det låg väl nära till hands att fråga mig eftersom jag sitter i LO Mediehus ledningsgrupp och känner folket på Kommunalarbetaren, säger Thelma Kimsjö.

– Söka jobbet permanent? Oh nej, jag fyller 64 snart och satsar seriöst på att bli författare. Jag har gått utbildningar och väntar på besked om en första utgivning. Dessutom har jag konsult- och styrelseuppdrag.

LÄS ÄVEN: LO Mediehus varslar – och halverar utgivningen
Kommunal räknar inte upp budgeten – då tvingas LO Mediehus varsla
Affären som hotar LO Mediehus – och alla medlemsbaserade titlar

Leif Holmkvist

reporter

Ämnen i artikeln:

LO

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev