Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Hon blir säljchef på Vi i Villa

Publicerad: 27 Augusti 2012, 12:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:13

Efter en omorganisation tvingades Michael Fällström lämna rollen som försäljningschef för Vi i Villa. I dag kan dagensmedia.se berätta att han ersätts av Helena Taube Rehnmark, som samtidigt blir försäljningschef för hela Bonnier Publications.


Ämnen i artikeln:

Bonnier TidskrifterVi i Villa

Det var i fredags som det stod klart att Michael Fällström tvingas lämna rollen som försäljningschef på Vi i Villa. Anledningen är den omorganisation som Bonnier Publications, som äger Vi i Villa, just nu genomför på försäljningsavdelningen.

Nu kan dagensmedia.se alltså berätta att hans ersättare blir Helena Taube Rehnmark, som sedan tidigare är försäljningschef för alla Bonnier Publications-titlar utom just Vi i Villa.

– Det blir lättare att samordna på det här sättet. Istället för att ha 2-3 personer från oss som ska bearbeta mediebyråernas printchefer har vi nu en chef som jobbar mot en gemensam marknad. Det här ger oss också en bättre samordning av aktiviteter och ansvar, säger Bonnier Publications vd Christian Rudén till dagensmedia.se.

I samband med omorganisationen stänger förlaget också sitt säljkontor i Borås. Istället ska de säljare som blir kvar arbeta hemifrån.

– Boråskontoret har varit jättebra i många år men i det här läget känner vi att vi inte är så stora att vi behöver två kontor. Det här är interna flöden vi kapar som kommer att skapa en större effektivitet. Att vi i princip kan bibehålla säljorganisationen intakt är också viktigt att poängtera.

Michael Fällström hann bara vara försäljningschef i sex månader, hur ser du på den rekryteringen?

– Det får väl ses som ett misslyckande. Beslutet att anställa honom togs ett par månader innan han började och planen var att bygga en organisation som vi trodde på. Nu blev det inte som vi tänkt och hoppats, säger han och fortsätter:

– Det är klart att det blev en alldeles för kort anställning och det är jättetråkigt. Det blev helt feltajmat. Det är inte rimligt att hinna göra några stora avtryck på bara sex månader, men som han själv sa är det sist in först ut vid arbetsbrist. Det är tråkigt för han är en jättebra person.

Hur ser 2012 ut hittills för er?

– Omsättningsmässigt håller vi ställningarna jämfört med föregående år. Men det gör vi med en större organisation och fler utgåvor som skulle ha skapat större tillväxt, så tyvärr når vi inte våra mål.

Samtidigt säger Christian Rudén att den omorganisation som bolaget nu genomfört ska göra att Bonnier Publications går in i 2013 med "rätt kostym".

– Vi har ju sedan tidigare beslutat att vi kör tio utgåvor istället för tolv. Det innebär en återställning till 2011 års utgivningsmall. Nu gäller det för oss att visa att vi har tagit rätt beslut genom att jobba på.

I samband med omorganisationen tvingas även Vi i Villa Borås försäljningschef Kristina Tellander Johansson, säljassistenten Susanne Larsson-Lundh samt säljaren Christian Rådh att sluta.

Förutom Vi i Villa ansvarar Bonnier Publications Försäljning AB också för annonsförsäljningen i Illustrerad Vetenskap, I Form, Världens Historia, Gör det själv, Digital Foto för alla, National Geographic, PC Tidningen samt Aktiv Träning.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.