torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Hon blir ny chefredaktör för Modern Psykologi

Publicerad: 1 mars 2021, 10:40

I Modern Psykologi ska man vara säker på att få journalistik välförankrad i forskning, men alltid med människan i centrum, säger tillträdande chefredaktören Karin Skagerberg. Foto: Modern Psykologi

Karin Skagerberg har utsetts till ny chefredaktör och ansvarig utgivare för tidskriften Modern Psykologi.

Ämnen i artikeln:

FokusSpråktidningen

DG


Karin Skagerberg har arbetat som redaktör på Modern Psykologi sedan 2015 och efterträder Jonas Mattsson, enligt ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att fortsätta göra en nyfiken tidskrift där tanke och känsla står i centrum. I Modern Psykologi ska man vara säker på att få journalistik välförankrad i forskning, men alltid med människan i centrum. Målet är att inspirera till utveckling och vara underhållande utan att bli ytlig, säger Karin Skagerberg, i pressmeddelandet.

Samtidigt tar Anders Svensson över som vice vd för Vetenskapsmedia – samt fortsätter i rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare för Språktidningen. Av pressmeddelandet framgår det att prenumeranterna fortsatte att öka för andra året i följd.

Språktidningen och Modern Psykologi ges ut av förlaget Vetenskapsmedia, ett dotterbolag till FPG Media som ger ut tidningen Fokus. 

– Karin Skagerberg har starkt bidragit till att göra Modern Psykologi så uppskattad. Hon är en garant för att Modern Psykologi ska befästa positionen som Sveriges bästa populärvetenskapliga tidskrift om psykologi och hjärnforskning, säger Jon Åsberg, vd för Vetenskapsmedia, i pressmeddelandet.

 

Så många läsare har tidskrifterna

Modern Psykologi ges ut tio gånger om året och har en tryckt upplaga på 10 000 exemplar och 6 000 unika läsare digitalt per utgåva. 

 

Språktidningen kommer ut åtta gånger per året och har en tryckt upplaga på 16 000 exemplar och 3 000 unika läsare per digital utgåva.

 

Källa: Vetenskapsmedia

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev