Hon blir ny chefredaktör för Året Runt

2016-10-19 11:12  
"Jag är riktigt stolt över att få detta uppdrag och känner en ödmjukhet inför att få vara med om att ta Året Runt mot 2020-talet", säger Lena Andersson.

Lena Andersson tar över chefredaktörsrollen på Året Runt när Eva-Stina Sandstedt slutar i samband med flytten till Malmö.

Som Dagens Media tidigare har berättat om samlar Aller media sina familjetitlar på samma plats, vilket innebär att Året Runt lämnar Stockholm för Malmö.

Alla medarbetare på tidningen erbjöds att följa med till Malmö, men den stora merparten nobbade en flytt. Även chefredaktören Eva-Stina Sandstedt väljer i samband med förändringen att avsluta sin tjänst efter tio år.

Nu står det klart att Lena Andersson tar över som chefredaktör för Året Runt i januari 2017. Hon började vid Aller media första gången 1984 har sedan 2009 jobbat med Allers fackmaterial, de senaste sex åren som fackchef.

– Lena Andersson är en fantastisk journalist som har en enorm erfarenhet av familjetitlar och kan målgruppen bättre än de flesta. Hon kommer fortsätta utveckla Året Runt och föra tidningens stolta traditioner vidare och blir en väldigt viktig medarbetare i vårt fortsatta arbete med att vara marknadsledare, säger Martin Kroon, publicistisk direktör på Aller media, i ett pressmeddelande.

Lena Andersson kommer också att ta över chefredaktörskapet av Glutenfritt.

– Det känns oerhört spännande att få vara med om att etablera vårt familjevarumärke Året Runt i Malmö. Jag ser framemot att föra traditionen vidare och att fortsätta göra en glad, inspirerande veckotidning som läses av otroligt många kvinnor varje vecka. Jag är riktigt stolt över att få detta uppdrag och känner en ödmjukhet inför att få vara med om att ta Året Runt mot 2020-talet, säger Lena Andersson.

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt