Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Hon blir ny chefredaktör för Året Runt

Publicerad: 19 Oktober 2016, 09:12
Uppdaterad: 19 Oktober 2016, 09:15

Lena Andersson tar över chefredaktörsrollen på Året Runt när Eva-Stina Sandstedt slutar i samband med flytten till Malmö.


Ämnen i artikeln:

Året RuntAller Media

Som Dagens Media tidigare har berättat om samlar Aller media sina familjetitlar på samma plats, vilket innebär att Året Runt lämnar Stockholm för Malmö.

Alla medarbetare på tidningen erbjöds att följa med till Malmö , men den stora merparten nobbade en flytt. Även chefredaktören Eva-Stina Sandstedt väljer i samband med förändringen att avsluta sin tjänst efter tio år.

Nu står det klart att Lena Andersson tar över som chefredaktör för Året Runt i januari 2017. Hon började vid Aller media första gången 1984 har sedan 2009 jobbat med Allers fackmaterial, de senaste sex åren som fackchef.

– Lena Andersson är en fantastisk journalist som har en enorm erfarenhet av familjetitlar och kan målgruppen bättre än de flesta. Hon kommer fortsätta utveckla Året Runt och föra tidningens stolta traditioner vidare och blir en väldigt viktig medarbetare i vårt fortsatta arbete med att vara marknadsledare, säger Martin Kroon, publicistisk direktör på Aller media, i ett pressmeddelande.

Lena Andersson kommer också att ta över chefredaktörskapet av Glutenfritt.

– Det känns oerhört spännande att få vara med om att etablera vårt familjevarumärke Året Runt i Malmö. Jag ser framemot att föra traditionen vidare och att fortsätta göra en glad, inspirerande veckotidning som läses av otroligt många kvinnor varje vecka. Jag är riktigt stolt över att få detta uppdrag och känner en ödmjukhet inför att få vara med om att ta Året Runt mot 2020-talet, säger Lena Andersson.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Året RuntAller Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.