Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Hon är ny chefredaktör för Svensk Bokhandel

Publicerad: 25 maj 2020, 13:57

Carina Jönsson tar över efter PeKå Englund.

Foto: Sara Mac Key

Carina Jönsson utses till chefredaktör för Svensk Bokhandel efter PeKå Englund.


Redaktionschef Carina Jönsson tar klivet upp till chefredaktör för Svensk Bokhandel. Därmed ersätter hon PeKå Englund som slutade i februari. 

– Jag välkomnar Carina Jönsson till posten som chefredaktör och ansvarig utgivare för bokbranschens viktigaste forum. Hon besitter erfarenheten, organisationsförmågan och näsan för gott journalistiskt hantverk vilket gör mig trygg i att hon är rätt person för att leda tidningen framåt, säger styrelsens ordförande Patrik Hadenius, i ett pressmeddelande.

Carina Jönsson har arbetat för Svensk Bokhandel sedan 2012, innan dess har arbetat som journalist på bland annat Expressen, DN och TT. 

– Bokbranschen genomgår just nu en gigantisk digital omställning som kommer att förändra branschen i grunden. Dessutom verkar Amazon nu, efter år av spekulationer, vara på väg in i Sverige, vilket kommer att skaka om branschen ytterligare. Att få vara med att skildra detta, på vad jag anser vara Sveriges bästa branschtidning, känns otroligt ärofyllt och utmanande, säger Carina Jönsson, i ett pressmeddelande. 

Carina Jönsson tillträdde sin nya tjänst 18 maj.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev