Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Hembakat jublar över ökningen: "Folk blir glada av att baka"

Publicerad: 9 mars 2016, 08:47
Uppdaterad: 9 mars 2016, 08:49

Hembakat går mot strömmen – firar med tårta och bakning.


Ämnen i artikeln:

LRF MediaOrvesto Konsument

I dag offentliggjordes Orvesto Konsument för helåret 2015 – en dyster läsning för majoriteten av tidskrifterna. Men det finns de som går mot strömmen. LRF Medias Hembakat ökar räckvidden med hela 22 procent till 111 000 läsare.

När Dagens Media når tidningens chefredaktör Eva Nordlinder är hon hemma och bakar.

– Oj, Gud vad härligt. Vad glad jag blir!

Hembakat har funnits sedan 2009 och Eva Nordlinder menar att baktrenden bara blir starkare och starkare.

– Folk blir glada av att baka, det är en avkoppling och man gör folk glada genom att bjuda på hembakat. Jag tror att det är mycket det som gör det, man vill hela tiden ha nya recept för att utvecklas i sin bakning.

Samtidigt har hälsotrenden vuxit sig starkare. Men enligt Eva Nordlinder finns det inga motsättningar mellan att vara hälsosam och att gilla bakning.

– Jag tror att de kompletterar varandra. Dels är det ju så att ju mer du tränar, desto mer kan du unna dig. Även om det finns en hälsotrend tror jag inte att folk slutar unna sig, det är en del av glädjen i livet. Man klarar inte av att vara för sträng mot sig själv. Vi har ju en tidning som heter Baka glutenfritt också och vi snappar hela tiden upp nya trender för att alla ska hitta något i Hembakat. Vi breddar vår repertoar.

Hur tar ni läsarnas bakintresse vidare?

– I helgen har vi en stor bakmässa i Uppsala "Alla älskar Hembakat" och senare kommer vi ha en bakkryssning. Vi har bakkurser och är väldigt aktiva på Facebook där vi är det största magasinet med 210 000 följare. Vi har väldigt trevliga läsare, säger Eva Nordlinder.

Till sist, hur ska ni fira?

– Jag tror att redaktionen skulle fira med tårta. Jag är hemma och bakar, smörgåstårta och bananmuffins.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

LRF MediaOrvesto Konsument

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.