måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Helle Klein: ”Lovande med kulturministerns öppning att se över mediestöd till tidskrifter”

Publicerad: 27 december 2022, 06:31

Mediestödsutredningen och debatten om ett reformerat mediestöd är, enligt Helle Klein, 2022 års viktigaste branschhändelse.

Foto: FotografieLink / Göran Segeholm

Efter debatten om ett reformerat mediestöd kan få makthavare fortsätta leva i villfarelsen att – den för demokratin så viktiga – nyhetsjournalistiken bara är en dagspressfråga, säger Helle Klein.

Ämnen i artikeln:

Helle KleinDagens Medias julenkät 2022Toppnyheter eftermiddag

Det nalkas årsavslut och Dagens Media låter som vanligt branschprofiler få reflektera kring året som varit – och sia om frågorna som förväntas dominera medieåret 2023.

Helle Klein, avgående chefredaktör för Dagens Arbete.

Vilken var den viktigaste branschhändelsen 2022?

– Mediestödsutredningen och debatten om ett reformerat mediestöd. Få makthavare kan nu fortsätta leva i villfarelsen att den för demokratin så viktiga nyhetsjournalistiken bara är en dagspressfråga. Lovande med nya kulturministerns öppning för att kolla över ett mediestöd till tidskrifter.

Vad är ditt personliga nyårslöfte?

– Lära mig att säga nej så jag kan hålla alla mina ja.

Vilka frågor blir avgörande för branschen 2023?

– Pappers- och tryckpriserna och den fortsatta digitala omställningen där de digitala läsarintäkterna är hoppet, säger hon och fortsätter:

– Sedan blir det fortsatt viktigt att i en tid av auktoritära strömningar alltid alltid hävda den fria journalistikens rätt och möjligheter.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev