Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag11.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Hela redaktionen lämnar Solo

Publicerad: 12 Augusti 2016, 06:57
Uppdaterad: 12 Augusti 2016, 08:03

Förlagets vd: "Tråkigt – men också smickrande på något vis".


Ämnen i artikeln:

Solo

Alla tre fast anställda på tidningen Solos redaktion har under en händelserik vår och sommar lämnat förlaget.

– Vi har en attraktiv arbetsplats med många duktiga medarbetare och då är det naturligt att andra rycker i dem. Det är så klart tråkigt även om det också är smickrande på något vis, säger Anders Juhlin, vd på Frida förlag, som ger ut Solo.

Det var så sent som i december förra året som Katarina Muhr utsågs till tf chefredaktör.

Bara några månader senare, i maj, kom beskedet från förlagsledningen att utgivningstakten skulle halveras till sex nummer per år samtidigt som en reportertjänst på printsidan försvann. Frida förlags vd Anders Juhlin sa då att förlaget ville flytta fokus från print till det digitala.

Nu står det klart att Katarina Muhr har sagt upp sig och redan gjort sin sista dag på tidningen.

– Det stämmer att jag har sagt upp mig från Solo och Frida förlag. Jag och ledningen hade inte samma syn på hur Solos varumärke skulle utvecklas i framtiden, därför valde jag att satsa på nya spännande projekt istället.

Hon ersätts av tidigare chefredaktören Karin Nordin, som samtidigt ska ratta förlagssystern Shape Up.

Frida förlags vd Anders Juhlin:

– Det är helt odramatiskt. Katarina har valt att gå vidare efter att ha jobbat här i två år. Hon hade ett avtal på sex månader som tf chefredaktör på Solo. När de sex månaderna löpte ut valde vi att inte förlänga henne på den tjänsten och då valde Katarina att sluta.

Du håller inte med om att ni hade olika åsikter om hur varumärket ska utvecklas?

– Det är klart att man ibland har olika åsikter. Det är alltid ett dynamiskt givande och tagande mellan en chefredaktör och ansvarig utgivare. Katarina har gjort ett jättebra jobb och vi är väldigt nöjda med vad hon har gjort för tidningen Solo.

Även Solos ad Lovisa Haglund har valt att säga upp sig.

– Jag blev i början av sommaren erbjuden ett nytt jobb som jag är väldigt spänd och glad över att börja på. Det var helt enkelt dags för mig att gå vidare mot nya utmaningar efter tre och ett halvt år på Solo, säger hon.

Daniel Augustsson

AD

Ämnen i artikeln:

Solo

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.