Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

HBTQ-magasin går i graven

Publicerad: 28 januari 2013, 08:28
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:58

Magasinet för lesbiska tjejer, Lotus Magazine, skrotas.


Lotus Magazine fick EU-stöd för att lansera det första numret i slutet av 2011, och det andranumret kom ut i samband med Pridefestivalen 2012. Då hade tidningen jagat annonsörer under en längre tid.

– Det kan finnas både för- och nackdelar med att hitta annonsörer till en tidning för unga HBTQ-tjejer. Vissa kan nog vara lite osäkra på målgruppen, men just för att det är så unikt och nytt tror jag att det är positivt, har Christoffer Friman, en av upphovsmakarna bakom Lotus magazine, tidigare sagt till dagensmedia.se.

Nu skriver Sydsvenskan.se att Lotus Magazine skrotas, eftersom inga annonsörer var intresserade av att synas i tidningen.

– Vi får ju normkritik från båda hållen; gayvärlden tycker att vi är för traditionella när vi accepterar att det kan finnas skillnader mellan män och kvinnor och att man får lov att vara intresserad av mode fastän det inte är i relation till en kille. I heterovärlden passar vi inte heller in i, säger Lotus Magazines chefredaktör Emelie Jönsson till Sydsvenskan.se.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.