Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Hänt Extras pudel: "Jäkla olyckligt"

Publicerad: 29 november 2013, 14:11
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:54

Hänt Extra raljerar över att Eva Rusz polisanmält en känd artist för sexuellt ofredande. Efter kritik gör nu tidningen en rejäl pudel.


Ämnen i artikeln:

Hänt Extra

Det är under den återkommande vinjetten " För bra för att vara sant" som Hänt Extra i tidningens senaste nummer skriver om Eva Rusz och dennes polisanmälan av en känd artist.

" När Tissel & Tassel hör vem mannen är blir vi konfunderade. Skulle han? Han som antagligen inte har såsvårt att få unga tjejer på rygg. OM man säger så...", skriver tidningen.

Enligt Hänt Extras redaktionschef Jan Bard är notisen tänkt som en "lite rolig grej".

Det skämtet uppskattades dock inte av alla och i de sociala medierna riktar nu många kritik mot tidningen.

" Hänt Extra spekulerar i huruvida populära män verkligen kan våldta", skriver en person på Twitter.

Jan Bard berättar att några läsare även ringt in till tidningen för att dela med sig av sina synpunkter.

– Det här var inte helt genomtänkt. Vi kan bara erkänna att det blev snett. Jag gick faktiskt precis och funderade på hur vi ska hantera den här situationen, säger han.

Ni tänkte inte att texten kunde uppfattas på det här sättet?

– Nej vi hade inte en tanke på det men nu i efterhand kan jag säga att vi inte hanterade det särskilt snyggt. Vi har naturligtvis samma åsikter som alla andra vettiga människor och det är att sexuella övergrepp och våld mot kvinnor är fullständigt oacceptabelt. Vi tycker inte att det är något man ska raljera över, men nu blev det så ändå.

Samtidigt poängterar Jan Bard att Hänt Extra hade hanterat händelsen på ett annorlunda sätt om bakgrunden hade varit en annan.

– Om man kan den här historien och vet vad som ligger bakom kanske texten framstår i lite annan dager. Det hör ju till historien, om man nu ska tro Eva Rusz, att det här inte var något sexuellt övergrepp utan ett eventuellt försök. Det var inte en fråga om våld heller. Historien är inte helt glasklar.

Mest ångerfull är Jan Bard över formuleringen:

– Det dumma var att vi framställde det som att den här personen kan få vem som helst på rygg. Det är en jäkligt olycklig formulering. Vad som är så uppseendeväckande är att den här personen som anmälts är så snäll och oförarglig, säger han och fortsätter:

– Han är den sista man kunde tänka sig skulle hamna i en sådan här situation. Om man inte känner till det kan jag förstå att man kan uppfatta texten på ett kränkande sätt och det var absolut inte vår avsikt.

Det var i förra veckan som Eva Rusz berättade om det påstådda övergreppet i flera medier.

Bland annat ska artisten ha försökt ta av henne bh:n.

– Han sa att han ville suga på mina bröst. Jag får stå och slåss tillbaka och värna om min behå och mina kläder, har Eva Rusz sagt om händelsen.

Artisten har dock slagit tillbaka mot anklagelserna. Han menar att polisanmälan kan vara gjord för att Eva Rusz vill ha medial uppmärksamhet.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Hänt Extra

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev