Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Hänt Extra klandras av PON för Ingrosso och Bagges spottbråk

Publicerad: 14 September 2016, 13:28
Uppdaterad: 14 September 2016, 13:58

PON:s beslut: Artikeln om Bianca Ingrosso och Laila Bagges påstådda bråk bryter mot god publicistisk sed.


Ämnen i artikeln:

Laila BaggeHänt ExtraPressens opinonsnämnd

Hänt Extra publicerade i november förra året artikeln "Drama på NK! Biancas ilska mot Laila på Lyxvaruhus!"

Efter att Laila Bagge och Bianca Ingrosso anmält tidningen till allmänhetens pressombudsman, klandras nu Hänt Extra av PON för att ha brutit mot god publicistisk sed.

I artikeln påstods att Bianca Ingrosso avskydde Laila Bagge. Hon hade träffat Laila Bagge någon gång under sensommaren och vid detta tillfälle spottat mot henne. Laila Bagge beskrevs ha varit på väg att ställa till en scen, men dragit sig undan.Vidare anfördes i artikeln att någon försoning mellan Laila Bagge och familjen Wahlgren inte var i sikte.

Artikeln avslutades med att konstatera att Laila Bagge valt att inte svara på hur hennes relation med Bianca Ingrosso såg ut. Hänt Extra uppgav att de utan framgång sökt Bianca Ingrosso.

På förstasidan publicerades en bild på Laila Bagge och Bianca Ingrosso med rubrikerna "Rasande Bianca spottade på Laila Bagge" och "Drama på NK" tillsammans med citatet "Hon har tagit morbror Nicklas parti".

Hänt extra motiverade publiceringen bland annat med att tipset kom från en tillförlitlig källa, och att både  Bianca Ingrosso och Laila Bagge var personer som ständigt sökte offentligheten. Detta gjorde att intresset för dem var stort.

Pressens opinionsnämnd gjorde bedömningen att det finns en gräns för vad personer i anmälarnas roller ska behöva stå ut med vad gäller publicitet kring integritetskänsliga frågor. Nämnden ansåg att den aktuella publiceringen på ett omotiverat sätt kränkte anmälarnas privata sfär och fann därför skäl att klandra tidningen för att ha brutit mot god publicistisk sed.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.