Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Handelskammaren till OTW

Publicerad: 31 Januari 2012, 12:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:34

OTW får i uppdrag att utveckla och producera Stockholms Handelskammares tidning Handelskammartidningen.


Ämnen i artikeln:

OTW

Efter en upphandling står det klart att OTW får göra Handelskammartidningen framöver – en tidning som går ut till Handelskammarens 2500 medlemsföretag, samt politiker och beslutsfattare.

Upplagan ligger på cirka 12 000 exemplar.

Nu ska tidningen skapa mer affärsnytta för läsarna, samt få en ny form.

– Vi ska utveckla tidningen och ambitionen är att den ska bli mer opinionsdrivande. Vi ska behålla de goda delarna som finns idag, men jobba mer med kvalitetsjournalistik med fokus på Handelskammarens viktigaste frågor, som infrastruktur och skatter, säger Jonas Nilsson, vd på OTW Communication.

Handelskammartidningen har en utgivningstakt på sex nummer per år. Varje utgåva är på 52 sidor.

– Det är ett stort uppdrag, och det är framför allt ett spännande och intressant uppdrag, säger Jonas Nilsson.

Tidigare gjordes Handelskammartidningen internt av chefredaktören Marianne Andrée, som jobbade med frilansare och olika partners för tryck och layout. Hon stannar kvar på tidningen även när OTW tar över produktionen.

– OTW är otroligt skickliga på att göra tidningar och de har en vana av att driva organisationstidningar. De har ett gediget rykte och är starka journalistiskt, vilket vi behöver i vårt opinionsarbete för att utnyttja vår egen kanal bättre, säger Johanna Unghanse, affärs- och utvecklingsdirektör på Stockholms Handelskammare, som svar på varför valet av partner föll på OTW.

– I och med att vi förnyar och moderniserar Stockholms Handelskammare så vill vi även att kommunikationen ska hänga med i detta. Då behöver vi en partner att jobba med.

OTW:s första nummer släpps i början av juni, vilket är den tredje utgåvan för året.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

OTW

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.