Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Han tar över när Fastighetsnytt får en egen chefredaktör

Publicerad: 21 april 2021, 12:45

I dag är Anders Carlén chefredaktör för både Fastighetsnytt och Byggindustrin, men från och med 1 maj får Fastighetsnytt en egen chefredaktör.

Bonnierägda Fastighetsnytt och Byggindustrin har tidigare haft en gemensam chefredaktör, men nu inrättas en för varje titel.


Ämnen i artikeln:

Bonnier

Den 1 maj får Fastighetsnytt en ny chefredaktör. Det blir Björn Rundström, i dag chef för tv & audio på Dagens industri, som tillträder rollen. Björn Rundström har arbetat med att leda och utveckla DiTV sedan december 2019. Innan dess arbetade han 2,5 år som nyhetschef på DiTV med Expressen TV som bas.

Fastighetsnytt har varit i Bonniers ägo sedan 2017. Året därpå förvärvade Bonnier även Byggindustrin. De två publikationerna har sedan dess arbetat tätt under ledning av den gemensamma chefredaktören Anders Carlén samt en nyhetschef.

Men nu inrättas alltså två olika chefredaktörer. Vd Peter Lingmerth berättar varför för Dagens Media:

– Det finns höga ambitioner både vad gäller utveckling och tillväxt för såväl Fastighetsnytt som Byggindustrin de kommande åren, säger han och fortsätter:

– Och då känner vi att vi behöver ha en chefredaktör på varje titel som varje morgon vaknar med 100 procent fokus på utvecklingen av sin titel.

Förslaget om två chefredaktörer kom från Anders Carlén i samband med att Andreas Jennische lämnade nyhetschefrollen för att bli chef för DN Stockholm.

– När Andreas Jennische kom in hade vi som ambition att utöka samarbetet mellan Fastighetsnytt och Byggindustrin, bland annat genom att bygga en gemensam desk. Det här arbetet lyckades vi bra med. Andreas Jennische var till och med så framgångsrik i sin roll att han rekryterades till Dagens Nyheter, säger Anders Carlén.

Mot bakgrund av det har också titlarna gått in i 2021 med högt satta mål, berättar Anders Carlén.

– Eftersom vi nu växlar upp satsningarna och ambitionen för båda tycker jag att det är ett klokt beslut av Peter Lingmerth att tillsätta ytterligare en chefredaktör.

Ska Fastighetsnytt och Byggindustrin fortsätta ha en gemensam desk?

– Mycket – men inte allt – går igen inom området bygg och fastigheter. Därför är det bra att vi som i dag har gemensamma morgonmöten. Och det är inget som ska upphöra eller försvinna. 

Precis som Dagens Media är Fastighetsnytt en del av Bonnier Business Media och affärsområdet Di-gruppen.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bonnier

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev