Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Han blir ny vd för Bonnierförlagen

Publicerad: 18 mars 2021, 09:25

Mattias Fyrenius har bland annat en bakgrund på TV4 och SvD.

Foto: Bonnier Carlsen

Tidigare TV4-chefen Mattias Fyrenius blir vd för Bonnierförlagen. Han efterträder Sara Börsvik som tar plats i förlagshusets styrelse.


Ämnen i artikeln:

BonnierTV4SvD

Mattias Fyrenius har sedan 2019 arbetat på Bonnier Carlsen som ingår i Bonnierförlagen. Han har varit förlagschef och publicistisk chef. 

Dessförinnan var han vd för Nobel Media, chef för TV4 Nya Medier samt chef för SvD Nya Medier. Han har även suttit i Bonnierförlagens styrelse i olika perioder sedan 2008. 

─ Jag är såklart glad och stolt över förtroendet att tillsammans med ett så erfaret gäng få leda förlagshuset. Ett sådant här uppdrag tar man sig an med lika delar ödmjukhet, energi och passion. Sara har gjort en imponerande insats och vi har en stark utgångspunkt. Bonnierförlagen är det förlagshus som arbetar med de bästa författarna och medarbetarna som ger ut, marknadsför och säljer den mest relevanta litteraturen i Sverige oavsett genre och format. Och det ska vi fortsätta vara. Så enkelt och svårt är det, säger Mattias Fyrenius, i pressmeddelandet.

Mattias Fyrenius efterträder Sara Börsvik som istället blir CFO för Epidemic Sound. Samtidigt tar hon plats i Bonnierförlagens styrelse som ledamot.

─ När Sara utsågs till vd var jag säker på att hon med sitt säkra ledarskap skulle stärka Bonnierförlagen. Det har hon verkligen gjort. Bolaget har förbättrat resultatet med över 40 procent sedan hon tog vid som vd och 2020 sålde Bonnierförlagen fler böcker än någonsin i vår 183-åriga historia. Jag hade gärna fortsatt jobba med Sara operativt, men är samtidigt glad över att hon har tackat ja till att ingå i Bonnierförlagens styrelse, säger Håkan Rudels, pressmeddelandet.

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BonnierTV4SvD

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev