tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Han blir ny chefredaktör på Svensk Golf

Publicerad: 4 januari 2022, 09:47

Foto: Mickael Tannus/Story House Egmont

Sveriges – och Europas – största tidning om golf har fått en ny chefredaktör. Oscar Åsgård kliver av och Eric Franzén tar över vid rodret. ”En spännande utmaning som jag verkligen ser fram mot”, säger han i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Egmont Publishing

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Sveriges äldsta golfmagasin har genom åren letts av namnkunniga profiler inom golfvärlden, bland andra Göran Zachrisson, Anders Janson och Anders Nordlund. När den nuvarande chefredaktören Oscar Åsgård kliver åt sidan kommer Eric Franzén axla rollen.

– Att få vidareutveckla och förvalta ett av de absolut ledande varumärkena för golf i Sverige är en spännande utmaning som jag verkligen ser fram mot. Vår tydliga ledstjärna är precis som tidigare att producera starkt innehåll om golf i Sverige och övriga världen, som tydligt ska andas av den djupa passion som vi själva på redaktionen har för spelet golf, säger Eric Franzén i ett pressmeddelande.

”Stärka sin position på marknaden”

Tidigare har han bland annat varit webbansvarig för Svenska Golfförbundets portal golf.se samt chefredaktör för golfmagasinet Golf Digest. Sedan flera år har han varit redaktionschef för magasinet han nu blir ansvarig för.

– Vi är väldigt glada över att Eric Franzén tackat ja till att bli Svensk Golfs nya chefredaktör. Förutom expertkunskaper i ämnet och ett stort nätverk i branschen har Eric en gedigen journalistik kompetens vilket borgar för kvalitetssäkring och utveckling av varumärket i alla dess kanaler. Med Eric som chefredaktör kommer Svensk Golf att fortsätta att stärka sin position på marknaden och inspirera Sveriges golfare till ännu bättre golf, säger Estelle Ejdeholm, Publisher på Story House Egmont.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev