Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Han är Forskning & Framstegs nya chefredaktör

Publicerad: 8 december 2020, 12:44

”Vetenskapsjournalistiken har en allt viktigare roll i en tid av klimatkris, pandemi och polarisering”, säger tillträdande vd och chefredaktör Jonas Mattsson.

Foto: Martin Stenmark

Jonas Mattsson tar över när nuvarande publisher Viveka Ljungström lämnar för att segla jorden runt.

Ämnen i artikeln:

Forskning & Framsteg

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


I mars nästa år kliver Jonas Mattsson in som ny chefredaktör och vd för Forskning & Framsteg, då nuvarande publisher Viveka Ljungström för att segla jorden runt. Hon tog över efter Patrik Hadenius i januari 2018.

Senast kommer Jonas Mattsson från Vetenskapsmedia där han har varit chefredaktör för Modern Psykologi och vice vd på Vetenskapsmedia som har samarbetat med Forskning & Framsteg under flera år. 

– Vetenskapsjournalistiken har en allt viktigare roll i en tid av klimatkris, pandemi och polarisering, samtidigt som det sker stora framsteg inom bland annat genetik, AI och hjärnforskning. Jag kan inte tänka mig någon bättre plats att bidra till en engagerande, aktuell och tillförlitlig vetenskapsjournalistik än Forskning & Framsteg, säger Jonas Mattsson, i ett pressmeddelande. 

Forskning & Framsteg ägs av Stiftelsen Forskning & Framsteg och kommer ut med tio nummer per år. Upplagan ligger på 25 000 exemplar. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev