Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Han är den tredje investeraren i Thomas Peterssohns nya bolag

Publicerad: 14 augusti 2020, 07:05

New Technology Media Group AB, som Lars-Henrik Friis Molin går in i, äger bland annat titlar som Ny Teknik, Lag & Avtal och Teknikhistoria.

Lars-Henrik Friis Molin är den tredje ägaren i New Technology Media Group AB, som nyligen tog över Alma Talents svenska titlar.

Ämnen i artikeln:

Alma Talent

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I slutet av juni gjorde det finska mediebolaget Alma Talent sig av med sin medieverksamhet i Sverige. I stället hamnade titlar som Ny Teknik, Lag & Avtal, Arbetarskydd, Personal & ledarskap och Teknikhistoria i det nystartade bolaget New Technology Media Group AB:s ägo.

Bakom New Technology Media Group AB står Christer Björkin, tidigare Sverige-vd för Talentum, och den före detta Mittmedia-vd:n Thomas Peterssohn. I en intervju med Dagens Media i samband med köpet sade Thomas Peterssohn att en tredje ägare skulle presenteras inom kort.

– Att det dröjer beror på att den ägaren inte är riktigt klar med sin interna informationsgivning och andra formaliteter.

Nu står det klart att Lars-Henrik Friis Molin, som bland annat grundat analysföretaget Universum, är den tredje investeraren, vilket Dagens Opinions nyhetsbrev Veckans Brief var först med att rapportera. Att så är fallet bekräftas av Thomas Pettersohn i ett sms till Dagens Media.

– Ja, genom sitt bolag Talent Venture Group.

LÄS OCKSÅ: Thomas Peterssohn om köpet: ”Vi ser stora utvecklingsmöjligheter”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev