Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Grundare av antimuslimsk tidning utsatt för mordförsök

Publicerad: 5 februari 2013, 12:28
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:56

Lars Hedegaard, medgrundare av den antimuslimska tidningen Dispatch International, har utsatts för ett mordförsök utanför sitt hem i Köpenhamn.


Ämnen i artikeln:

Ingrid Carlqvist

Flera danska medier rapporterar att Lars Hedegaard, grundare av det kontroversiella Tryckfrihetssällskapet utsatts för ett mordförsök utanför sitt hem i Köpenhamn.

Enligt danska TV2 ska en ensam gärningsman ha försökt skjuta Lars Hedegaard med en pistol runt 11.20-tiden i dag.

I höstas startade Lars Hedeegard den antimuslimska tidningen Dispatch International tillsammans med den kontroversiella journalisten Ingrid Carlqvist. Tidningen har fått mycket kritik och har både kallats för antimuslimsk och rasistisk.

Ingrid Carlqvist själv hävdar dock att tidningen inte är rasistisk.

– Om rasism är att man ser ner på svarta eller asiater och tycker att min ras är bättre än den andra är jag inte rasist. Jag tillhör inte heller dem som påstår att islam är en ras. Vi är en "islamistkritisk" tidning och det är en jätteviktig debatt, har hon tidigare sagt.

I november fick Dispatch International mycket uppmärksamhet i samband med att första numret av tidningen distribuerades tillsammans med Sverigedemokraternas medlemstidning SD-Kuriren.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Ingrid Carlqvist

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News