Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Gota Media satsar lokalt

Publicerad: 18 November 2010, 06:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:31

Gota Media ger ut flera nya tidningar i en ny lokalsatsning. "Vi går lite närmare", säger Gunilla Sax, ansvarig utgivare för tidningarna.


Ämnen i artikeln:

Gota MediaBarometern

Totalt handlar det om sex tidningar som ska bevaka varsitt område: Mera Öland, Mera Oskarshamn, Mera Nybro, Mera Mönsterås, Mera Glasriket och Mera Kalmar.

– Samtliga tidningar har samma tema. Det är en stor lokalsatsning vi gör, där vi försöker vara ännu mer lokal än Barometern, säger Gunilla Sax, chefredaktör på Barometern, samt ansvarig utgivare för Mera-tidningarna.

– Med de nya tidningarna går vi lite närmare, och skriver om vardagslivet, arbetet, om människor och händelser som vi kanske inte har i den vanliga tidningen, fortsätter Gunilla Sax.

Det är samtidigt ett sätt för Gota Media att hitta en ny marknad för annonsörerna, berättar hon.

– Till viss del breddar vi den vanliga marknaden för våra vanliga annonsörer, som kan köpa till den här produkten om de vill. Men vi hoppas framför allt på att vi ska kunna hitta nya annonsörer också, säger Gunilla Sax.

Gota Media lanserade första tidningen, Mera Kalmar, redan i september, och har hunnit släppa tre nummer. Den 10 december är det dags för Ölandseditionen.

– Första numret av Mera Kalmar var en succé. Annonsörerna var positiva, och vi vet nu att det har ett stort läsvärde. Vi går nu vidare med Öland, och försöker komma ut med de andra allt eftersom, säger Gunilla Sax.

Tidningarna, som kommer tio gånger per år, ska totaldistribueras i respektive utgivningsområde.

– Det blir en gång i månaden, men lite glesare utgivning under sommaren och vid julen, säger Gunilla Sax.

Redaktionerna kommer att bestå frilansade redaktörer.

Ardalan Samimi

Ämnen i artikeln:

Gota MediaBarometern

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.