Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Glutenfritt får komma ut som en egen tidning

Publicerad: 28 September 2015, 12:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:50

Aller Medias och Året Runts nischade matmagasin Glutenfritt får stå på egna ben med en egen utgivning.


Ämnen i artikeln:

Aller MediaÅret Runt

I januari släpptes ett provnummer av Aller Media: Glutenfritt - en mattidning som fokuserar på glutenfri kost. Efter tre lyckade lösnummersförsäljningar har Aller media nu valt att registrera titeln hos patent- och registreringsverket och Glutenfritt får komma ut som en egen tidning.

– Vi märkte redan innan det första numret kom ut att den skulle bli en succé. Vi hade redan en stor annonsmarknad och vi märkte att det fanns ett hål att fylla. Det är en fantastiskt rolig nyhet som vi nu kommer ut med att vi nu lansera den som en titel, Eva-Stina Sandstedt, chefredaktör och ansvarig utgivare för Året Runt till Dagens Media.

Hur vågar man ge ut en ny titel i dag?

– Jag är en av dem som verkligen tror att print har sin framtid. Vi vill bläddra i en tidning eller ett magasin. Vi har gjort en lyxig, härlig och luftig mattidning som fyller ett hål i hyllorna och som blivit enormt uppskattad. Att just kunna fokusera på glutenfritt har varit en framgång för oss. Vi märker att många av våra läsare är väldigt nöjda och då vill vi såklart fortsätta.

Vad har ni för råd till de som vill ge ut nya titlar i dagens läge?

– Se till att det finns ett hål att fylla. Att sedan kunna avskärma sig från det som är det stora till det som är det lilla kommer bli betydligt viktigare. Sedan ska man inte sticka under stolen med att vi har ett stort förlag bakom oss och att vi redan hade en annonsmarknad innan - det är guld värt.

Tidningen är planerad att komma ut sex gånger per år och även en sajt är planerad.

Glutenfritt kommer att fortsätta att säljas som lösnummer under nästa år.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aller MediaÅret Runt

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.