Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Tidskrifter

Glamour-medarbetare till DV

Tre av de som jobbade med den skrotade tidningen Glamour har gått över till Damernas Värld.

Martin Schori


Publicerad: 04 Oktober 2010, 04:00
Uppdaterad: 06 December 2015, 15:37

Ämnen i artikeln:

Damernas VärldBonnier Tidskrifter

Den 6 juli kunde Dagensmedia.se avslöja att tidningen Glamour läggs ned i Sverige. Detta efter att Bonnier valt att inte förlänga avtalet med Condé Nast.

– Vi har varit nöjda med tidningen rent upplagemässigt, men vinstmässigt är vi vana vid andra nivåer än vad vi haft på Glamour, sa Linda Grahn, publisher för inredning och mode på Bonnier Tidskrifter, till Dagensmedia.se då.

Nu har flera av tidningens sju fasta medarbetare flyttats över till Damernas Värld. Glamours skönhetsredaktör Sofia Björklund har nu samma jobb på Damernas Värld. Webbredaktören Emma Sundh jobbar med Damernasvärld.se och ad:n Nina Oja har fått ett vikariat på systertidningen.

Damernas Världs mångåriga chefredaktör Mona Jahansson lämnade tidningen den 31 augusti och Linda Grahn står som tf chefreaktör. Enligt tidningen Resumé ska dock Martina Bonnier ersätta Linda Grahn inom några månader.

Linda Grahn:

– Det har varit mycket rykten. Det lanseras olika kandidater hela tiden. Martina är superviktig för tidningen och hon kommer att att vara kvar.

Det har även spekulerats i att Glamours förra chefredaktör Jonna Bergh-Wahlström skulle ta över Damernas Värld, men enligt Linda Grahn har hon i dag inga uppdrag för tidningen.

– Hon jobbar med två olika projekt inom Bonnier Tidskrifter, säger hon.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.