Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Generationsskifte i dödskallegrottan

Publicerad: 17 maj 2019, 11:50

”Vi har stora förhoppningar på Fantomen Kids”, säger Fantomens redaktör Mikael Sol.

Egmont gör en spinoff av klassiska seriehjälten Fantomen. Släpper seriealbumet Fantomen Kids för de yngsta.


Med Fantomen Kids fortsätter Egmont sin satsning för att skapa läslust för den yngre generationen. Och hoppas samtidigt att locka en ny generation Fantomenläsare. 

I albumet får läsarna stifta bekantskap med Fantomens två barn, tvillingarna Kit och Helois, som tränar inför generationsskiftet i dödskallegrotten – då den 22:a Fantomen snart, eventuellt, går i pension 

Serien är skriven av Jens Hansegård och Mikael Sol. Jens Hansegård har tidigare skrivit manus för bland annat Kalle Anka, Fantomen och Bamse. Mikael Sol är till vardags redaktör för tidningen Fantomen och har även skrivit egna serier. 

–  Vi har stora förhoppningar på Fantomen Kids. Det finns en naturlig nyfikenhet på Kit och Heloise, som båda kan komma att bli nästa Fantomen, och det gör att vi har en perfekt utgångspunkt att skapa nya, spännande äventyr, säger Mikael Sol, i ett pressmeddeland

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.