Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Gaffa räddad – konkursen nedlagd

Publicerad: 11 juli 2019, 12:48

Musiktidningen Gaffa blir kvar i Sverige.

Gaffa likvideras efter konkursen. ”Alla leverantörer har fått sina pengar tillbaka så nu är vi back on track”, säger moderbolags vd Robert Borges till Dagens Media.


I slutet av juni försatte Göteborgs tingsrätt musiktidningen Gaffa i konkurs

Men i måndags beslöt tingsrätten i Göteborg att likvidera Gaffa – och upphäva konkursen. Det bekräftar förvaltaren och advokaten Fredrik Emanuel för Dagens Media. 

Skulderna på 150 000 kronor har betalts av, med hjälp av moderbolaget i Danmark, säger han. 

– Mellan tummen och pekfingret ska det här gå väl. Min känsla är att det här har hanterats på ett seriöst sätt av moderbolaget i Danmark. Spontant tror jag inte man förstod hur fort det kan gå att försättas i konkurs om man sitter med obetalda skulder, säger Fredrik Emanuel.  

– Den här situationen blev lite pinsam, men så är det, säger Gaffas vd Robert Borges. Nu har vi betalat av alla skulder. 

Den svenska marknaden är viktig för musiktidningen menar han: 

– Vi vill finnas på den svenska marknaden. Generellt är marknaden för media bättre i Sverige än i Danmark. Bättre priser, bättre distributionsförhållanden och lägre moms på media. Vi ser tidningen som ett väldigt viktigt medium och annonsörerna har också vänt tillbaka till print. För fem år sedan ville man bara annonsera digitalt. Så länge vi tjänar pengar på print kommer tidningen finnas kvar i Sverige, säger han. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev