Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Från Expressen till Connoisseur

Publicerad: 30 December 2015, 13:13
Uppdaterad: 3 Februari 2016, 12:17

UPPDATERAD. Expressens Petra Lindell går till Connoisseur.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Petra Lindell har tidigare bland annat varit redaktionschef på Svensk Damtidning och chefredaktör på tidningen S.

Närmast kommer hon från en tjänst på Expressen där hon arbetat med specialtidningarna, senast ”Året med Estelle och kungafamiljen”.

Men nu går hon alltså till Connoisseur – gratistidningen som distribueras till de svenskar som tjänar över 1,5 miljoner kronor per år.

Petra Lindell ska där arbeta som redaktionschef från och med 1 februari.

– Dels för att det är ett magasin som det går fantastiskt bra för. Connoisseur har inte påverkats av den sviktande annonsförsäljningen, tvärtom, det går bättre än någonsin. Och för att magasinet inte bara innehåller den ultimata lyxen utan även innehåller mycket bra och genomarbetade reportage, skriver Petra Lindell i ett mejl till Dagens Media.

Vad blir ditt uppdrag som redaktionschef?

– Jag kommer att ingå i ett redaktionsråd som jag planerar innehållet tillsammans med. Sen kommer jag bland annat att leda arbetet och beställa och redigera material från några av landets bästa skribenter och fotografer. 

Hur vill du utveckla tidningen?

– Jag har många idéer om hur jag vill utveckla tidningen men det måste jag diskutera med Connoisseurs vd och ägare Susanne Ytterskog först. Viktigt att tänka på är i alla fall att Connoisseur har en tydlig läsare med enormt höga krav. 

Petra Lindell lämnar dock inte Expressen helt, utan kommer att fortsätta att frilansa för kvällstidningen.

– Jag kommer att fortsätta att frilansa åt Expressen eftersom det inte är en konkurrent. Jag hoppas till exempel att jag får möjlighet att fortsätta göra "Året med Estelle och kungafamiljen" varje år.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.