Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Forskning & Framsteg i samarbete med Aftonbladet

Publicerad: 28 januari 2020, 13:17

Efter försäljning av två nummer ska samarbetet utvärderas.

I februari kan läsare köpa lösnummer av Forskning & Framsteg. ”Vi hoppas att fler ska upptäcka vår tidning”, säger Viveka Ljungström, chefredaktör på tidningen.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Forskning & Framsteg inleder ett samarbete med Aftonbladet som går ut på att tidningen kommer att säljas framme vid kassalinjen precis som Aftonbladet gör. 

Det första numret, som bland annat handlar om antibiotikaresistens och nätdejting, kommer ut den 11 februari. 

– Aftonbladet är intresserad av att ha fler tidningar på den platsen och vi vill nå fler läsare men det är svårt att nå ut med lösnummer. Vi ser det som ett ”win-win”-samarbete, säger Viveka Ljungström, vd, chefredaktör och ansvarig utgivare för Forskning & Framsteg, till Dagens Media och fortsätter:

– Vi gör tidningen, Aftonbladet distribuerar den och så delar vi på eventuellt överskott när vi har betalat för tryck och distribution. 

Vad är målet med samarbetet?

 – Förutom att vi kanske tjänar en del pengar på att sälja lösnummer så är målet att hitta fler prenumeranter. Vi hoppas att fler ska upptäcka vår tidning. 

Till en början kommer två nummer att säljas vid Aftonbladets tidningsställ med ungefär en månads mellanrum. Beroende på utfallet kan det komma att bli fler nummer. 

Tidningen kommer fortsättningsvis kosta 79 kronor per nummer och innehållet kommer vara detsamma som för prenumeranterna. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News