Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Forma flyttar – ett tjugotal personer går

Publicerad: 3 november 2011, 13:08
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:52

Forma Publishing ska flytta ihop samtliga svenska verksamheter till ett gemensamt kontor i Stockholm. I och med flytten låter man också ett tjugotal personer gå.


Forma Publishing har i dag kontor i Stockholm, Malmö och Västerås, utöver två kontor utomlands.

De svenska verksamheterna ska dock flytta samman till ett nytt kontor i Stockholm nästa år. Det nya kontoret byggs för närvarande i Jarlahuset på Birger Jarlsgatan.

– Vi samlar alla i hela Sverige, inklusive OTW, så att fyra kontor blir ett. Det är viktigt att samla alla Formas erbjudanden. Sedan så kommer det att bli en del effektiviseringar, säger Formas vd Patrik Widlund.

Vilka effektiviseringar då?

– Ja, en del kommer inte att följa med oss, så det är en viss bemanningsminskning. Det är ett tjugotal personer som har tackat nej till att följa med i flytten.

Hur har reaktionerna bland personalen sett ut?

– Mestadels väldigt positiva, alla förstår skälet till att vi flyttar. Men om man bor i Västerås eller Malmö så kan det ju vara jobbigt av personliga skäl. Det är mer positiva reaktioner i Stockholm, men jag tror att alla förstår.

Forma Publishing har i dag cirka 400 anställda, varav 320 i Sverige. Bolaget omsätter 900 miljoner kronor.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.