Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Förhandlingarna klara – 22 tjänster bort på Forma

Publicerad: 27 November 2014, 10:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:20

22 medarbetare tvingas lämna Forma efter Egmonts köp av förlaget.


Ämnen i artikeln:

EgmontForma

I samband med Egmont Publishings köp av Forma Publishing Group slutfördes i oktober, aviserade Egmonts ledning att 24 tjänster på Forma skulle bli övertaliga.

Nu när de fackliga förhandlingarna klara är beskedet att 22 personer tvingas lämna bolaget – nio journalisttjänster och 13 Unionen-tjänster.

– Vi har haft väldigt bra, konstruktiva förhandlingar med fackklubbarna, säger Egmonts vd Per Kjellander till Dagens Media.

Egmont har nått överenskommelser med en del av medarbetarna, och andra har sagts upp utifrån LAS-listan. En av journalisttjänsterna var en vakans.

– Det är så klart tråkigt när duktiga medarbetare måste sluta, men det är nödvändigt för att vi ska kunna ha en lönsam ekonomi i förlaget, säger Per Kjellander.

Efter uppsägningarna återstår 47 av medarbetarna på Forma. Dessa kommer att flytta in i Egmonts lokaler i Solna innan jul.

– Nästa år kommer vi alla att sitta tillsammans och kan jobba med att utveckla de varumärken som ingick i köpet, säger Per Kjellander.

Det var i augusti som det blev klart att Egmont köper Forma Publishing Group av Ica-gruppen. I en separat affär sålde Ica-gruppen även branschtidningarna Icanyheter och Market till Ica-handlarnas förbund.

LÄS OCKSÅ:

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

EgmontForma

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.