tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Föräldratidning kliver in i Göteborg

Publicerad: 30 augusti 2010, 11:29
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:41

Gratistidningen Barn i stan fyller fem år i september. Det firas med en lansering i Göteborg.


AS

Ardalan Samimi


Gratistidningen Barn i stan, som riktar sig till föräldrar med barn i åldrarna 0 till 12 år, lanseras i Göteborg. Tidigare har tidningen endast varit tillgänglig för föräldrar i Stockholmsregionen, där upplagan för tillfället ligger på 40 000 exemplar.

Men enligt Ulf Norrby, vd och ansvarig utgivare, har det länge funnits ett önskemål från såväl annonsörer som läsare om en etablering i Göteborg. Nu menar han att de känner sig mogna för att ta steget vidare.

– Det är den näst största marknaden, så det har varit naturligt att lansera där, säger han och berättar att upplagan till en början ska ligga på 20 000 exemplar.

Syftet med tidningen är att ge tips på vad man som barnfamilj kan hitta på, och distribueras främst genom bibliotek, teatrar, museer och liknande ställen där barnfamiljer kan tänkas röra sig. Tidningen, menar Ulf Norrby, är unik och han anser inte att den konkurrerar med några andra medier.

– Det finns ingen annan liknande tidning i varken Stockholm eller Göteborg.

I Stockholm omsätter tidningen 4,2 miljoner kronor, och förhoppningen är att Göteborgstidningen ska omsätta ungefär hälften av det.

Premiärnumret kommer under nästa vecka.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev