Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

"Fokus utskick strider mot lagen"

Publicerad: 30 april 2013, 06:44
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:47

Fokus bruk att skicka ut fakturor i sitt reklammaterial strider mot MFL, menar en juridikstudent som KO-anmält tidskriften.


Ämnen i artikeln:

KonsumentombudsmannenFokus

I sin anmälan till Konsumentombudsmannen skriver studenten att nyhetsmagasinet Fokus bryter mot Marknadsföringslagen genom att skicka ut fakturor i sitt reklammaterial.

Det direktreklamutskick som skickades till studenten innehöll tre A4-sidor, varav två fakturor. Inte förrän på sista sidan blev mottagaren informerad om att det rörde sig om ett erbjudande, och inte en beställd vara.

Detta sätt att marknadsföra sig strider mot 4§ MFL, och därmed även mot EU-direktiv 2005/29/EG Bilaga 1, den s.k. "svarta-listan" och p. 21 i denna, skriver studenten.

Och fortsätter:

För mig som juriststudent framstår det som klart att detta måste räknas som otillbörlig marknadsföring. Det är uppenbart att inte alla, däribland min 83-åriga mormor, hade förstått detta lika fort som jag.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

KonsumentombudsmannenFokus

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.