Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Fokus rekryterar Bulletin-avhoppare

Publicerad: 12 maj 2021, 09:37

Fokus chefredaktör Jon Åsberg beskriver rekryteringarna som ett led i den digitala omställning som nu pågår på tidningen.

Foto: Tor Johnsson

Fokus rekryterar fyra krönikörer, bland dem de två tidigare Bulletin-profilerna Alice Teodorescu Måwe och Thomas Gür.


Ämnen i artikeln:

FokusBulletin

Fokus har rekryterat krönikörerna Alice Teodorescu Måwe, Thomas Gür, Susanna Popova och Markus Kallifatides.

De två första kommer senast från Bulletin, men båda valde att lämna den omskrivna nyhetssatsningen i samband med kaoset som uppstod tidigare i år. Susanna Popova kommer närmast från SvD:s ledarsida där hon skriver kolumner och debattören Markus Kallifatides är i dag ordförande i den socialdemokratiska föreningen Reformisterna.

LÄS OCKSÅ: Efter bråken på Bulletin – medgrundaren Thomas Gür hoppar av

Rekryteringarna beskrivs av Fokus i ett pressmeddelande som ett led i den digitala omställning som nu pågår på tidningen.

– Den nya sajten ger en mycket bättre användarupplevelse och får en betalvägg som gör det lätt för prenumeranterna att till sig vårt innehåll, säger Fokus chefredaktör Jon Åsberg.

En annan bakgrund till att Fokus har hämtat de fyra färgstarka profilerna är också, enligt Jon Åsberg, en ökad efterfrågan på opinionsmaterial.

LÄS OCKSÅ: Massavhopp från Bulletin – chefredaktören lämnar: ”Situationen är ohållbar”

Susanna Popova och Alice Teodorescu Måwe kommer att skriva krönikor i Fokus var tredje vecka. Markus Kallifatides och Thomas Gür däremot kommer att skriva under vinjetten ”En halv grek och en turk, som innebär att de två angriper en och samma fråga men ur ett vänster- respektive högerperspektiv.

Bland Fokus övriga krönikörer finns Johan Hakelius, Nina Solomin, Anna Björklund, Peter Esaiasson, Nina Lekander, Nalin Pekgul, Anna Gullberg, Mats Edman, Joel Halldorf, Nils Erik Forsgård, Finn Zetterholm och David Eberhard

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FokusBulletin

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev