Fokus plockar in fem nya kolumnister

2018-02-15 08:18  
Margret Atladottir och Jennifer Wegerup börjar skriva för Fokus.

Jennifer Wegerup, Margret Atladottir och Jon Åsberg är några av dem som börjar skriva för Fokus.

Margret Atladottir, Michaela Möller, Jon Åsberg, David Eberhard och Jennifer Wegerup – alla fem välkomnas nu av Fokus som tidningens nya kolumnister.

– Jag är väldig nöjd över att kunna välkomna fem intressanta röster, som speglar Fokus ambition att låta olikheter brytas mot varandra, säger Johan Hakelius, politiske chefredaktör på Fokus, till den egna sajten.

Margret Atladottir – tidigare chefredaktör för Nöjesguiden och Politism – lämnade i januari den senare rollen till förmån för Filip Hammar och Fredrik Wikingssons produktionsbolag Nexiko.

– Jag har alltid bevakat populärkultur på något sätt. Man kan nog även förvänta sig en del mediekritik och feminism i mina kolumner, säger Margret Atladottir till Fokus.

Jennifer Wegerup har under många år arbetat på Sportbladet och arbetar bland annat Norden-korrespondent för den italienska sporttidningen Gazzetta dello Sport, och stringer för italienska Sky News. I mitten av december stod också klart att hon blir krönikör på Expressen.

– Läsarna ska aldrig veta vad de kan förvänta sig. Jag vill att mina texter ska vara oväntade och varierade. Från passion till utrikespolitik, det lilla och det stora, säger Jennifer Wegerup till Fokus sajt.

Jon Åsberg är tidigare chefredaktör på Affärsvärlden och Finanstidningen, och syns numera som programledare för Di TV. Sedan tidigare har han arbetat som ekonomiredaktör på Fokus.

– För mig ligger det nära till hands att leta efter ämnen i näringslivet och i makroekonomin. Men jag är även intresserad av samhällsfrågor, politik och kultur och kommer säkert att behandla sådana ämnen också, säger Jon Åsberg till sajten.

David Eberhard är bland annat överläkare, psykiatriker och författare. Michaela Möller är journalist och författare, och har bland annat varit ansvarig för Expressens debattsida.

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt