Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Fokus lanserar samtalsserie

Publicerad: 4 juni 2015, 03:24
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:59

Fokus inleder samarbete – ska lyfta ut tidningens innehåll på scen.


Ämnen i artikeln:

Fokus

Tidskriften Fokus inleder ett samarbete med seminarieserien ”Smarta samtal”. Snart lanseras ”Fokus Smarta samtal” där Fokus ska kunna ta ut sitt innehåll i den fysiska verkligheten.

– Vi blir partners. Det blir en arena där vi kan möta våra läsare och lyfta ut innehåll från vår tidning på scen, säger Fokus vd Lars Grafström, som menar att tidningen tidigare har saknat möjligheten att ge läsarna den dimensionen.

Originalet ”Smarta samtal” har funnits i omkring ett år och har hittills genomfört sju samtal på Playhouse teater i Stockholm. Grundidén är att låta ledare från politik, näringsliv, akademi och civilsamhälle diskutera med varandra om aktuella samhällsutmaningar. Bakom eventen står moderatorn Mia Odabas, redaktören Ulrika Fjällborg och producenten Eleni Cronström.

”Fokus Smarta samtal” lanseras i höst, och initialt planeras tre till fyra samtal. Tanken är att de både ska kunna bottna i innehåll från Fokus och vara frikopplade från detsamma.

Hittills har frukostsamtalen kostat 295 kronor att gå på. Lars Grafström räknar dock inte med att eventen blir någon större kassako.

– Det blir inte någon jätteaffär utan är mer ett sätt att möta för oss att kunna bjuda in våra läsare och möta publiken. Vi kommer att erbjuda Fokus läsare en fördjupad live-diskussion i kött och blod på hög nivå, säger han.

Fokus utlovar samtal som under personliga former fördjupar nyhetsrelaterade ämnen med relevanta personer i ofta gränsöverskridande konstellationer.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Fokus

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev