Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Fokus byter chefredaktör

Publicerad: 30 augusti 2017, 09:22
Uppdaterad: 30 augusti 2017, 12:52

Magasinet Fokus stuvar återigen om i chefsleden.


Ämnen i artikeln:

Fokus

Den här gången innebär förändringen att Johan Hakelius kliver åt sidan som chefredaktör för nyhetsmagasinet. En roll han tog över från Martin Ahlquist för ett par år sedan.

Istället blir Hakelius politisk chefredaktör för tidskriften.

Ny publisher och ansvarig utgivare blir Fokus vd Claes de Faire. Han menar att förändringen är i sig är ganska odramatisk.

– Bakgrunden till att rollerna förändras är att Johan vill ha mer tid till att skriva. Jag har haft det här ansvaret tidigare, och därför blir det också ganska naturligt att jag tar över som ansvarig utgivare, säger Claes de Faire till Dagens Media.

Inte heller tror han att rollförändringarna kommer att märkas särskilt mycket utåt.

– Johan kommer fortfarande att skriva ledare och sätta sin prägel på tidningen. Fokus har ett tydligt DNA och ska fortsätta sin evolution och revolution, säger Claes de Faire.

Fokus har under en längre tid brottats med att ta fram ett digitalt erbjudande samt med en brist på lönsamhet. Sedan starten 2005 har magasinet gått med över 100 miljoner kronor i förlust. Att tackla de problemen kommer bli tidningens fortsatta fokus under hösten, enligt Claes de Faire.

Och hur ska ni göra det?

– Helt ärligt så tänker jag inte berätta det. Vi har några idéer som vi ser framför oss men det är ”trail and error” som gäller för vår del.

Är du optimistisk om att uppnå lönsamhet för Fokus?

– Jag är realist och tror att det går, däremot är frågan hur lång tid det tar.

De nya rollerna börjar gälla från och med den 1 september.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Fokus

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.