Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag29.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

"Flinkenberg generaliserar som Sverigedemokraterna"

Publicerad: 28 November 2012, 09:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:03

Chics chefredaktör Charlotta Flinkenberg pudlar efter ett blogginlägg där hon gick till attack mot "lata tjockisar". Samtidigt berättar "Biggest loser"-deltagaren Åsa Engman att hon nästan började gråta när hon läste om tjockis-attacken.


Ämnen i artikeln:

Biggest loserChicCharlotta Flinkenberg

"Det daltas för mycket med tjockisar. Kämpa hårdare eller håll käft". Så skrev Chics chefredaktör Charlotta Flinkenberg i ett uppmärksammat blogginlägg där hon gick till attack mot "lata tjockisar".

Samtidigt gick Charlotta Flinkenberg hårt åt "Biggest loser"-deltagaren Åsa Engman, som hon anklagade för att komma med undanflykter istället för att på allvar arbeta med sin övervikt.

När dagensmedia.se under gårdagen ringde upp Charlotta Flinkenberg menade hon att hennes inlägg, till skillnad från Katrin Zytomierskas tjockishån mot en Sats-modell, inte var ett angrepp på en enskild person.

Den förklaringen köps dock inte av Åsa Engman som intervjuats av Expressen.

– Jag blev ledsen, jag kände att hon pekade ut mig, jag Åsa, då började jag nästan gråta, säger hon till Expressen.

Hon menar också att Charlotta Flinkenberg uppvisar samma människosyn som Sverigedemokraterna.

– Hon generaliserar alla tunga människor, precis som Sverigedemokraterna generaliserar alla utlandsfödda. Jag tycker att det är sorgligt med människor som har en sådan åsikt, säger Åsa Engman till Expressen.

Charlotta Flinkenbergs blogginlägg har sågats rejält i de sociala medierna, men enligt Expressen vill hon inte ställa upp på fler intervjuer angående "tjockis-attacken".

Men till dagensmedia.se sa hon under gårdagen att hon inte skrev inlägget för att få uppmärksamhet.

– Men ibland måste man använda skarpa ordalag för att få folk att lyssna, sa hon.

Efter kritikstormen har Charlotta Flinkenberg dock gjort en pudel och tagit bort inlägget.

"Jag lyssnar på vad ni säger och när så pass många reagerar negativt känns det bättre att ta bort det. Jag uttryckte mig klumpigt och raljant och trodde att jag kunde använda mig av en sådan ton eftersom jag själv varit överviktig och hade svag karaktär", skriver hon bland annat.

Läs några av Twitter-reaktionerna mot Charlotta Flinkenbers blogginlägg här.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.