onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Flamman prisar Erdogansatir

Publicerad: 17 januari 2023, 09:03

På det senaste omslaget av Flamman har konstnären Carl Johan De Geer gjort en en nyversion av satirklassikern ”Skända flaggan”. Till vänster i bild Flammans chefredaktör Leonidas Aretakis. Till höger Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan.

Foto: Flamman + Wikimedia Commons

10 000 kronor. Så mycket kan den som gör den bästa satiren av Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan vinna i Flammans tävling.

Ämnen i artikeln:

Nils FunckeNyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I förra veckan hängdes en docka föreställande Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan upp och ned utanför Stockholms stadshus i Stockholm. Den svenska regeringen har fördömt dockprotesten, vilket har kritiserats bland annat av yttrandefrihetsexperten Nils Funcke.

Som en reaktion på regeringens reaktion har den oberoende socialistiska nyhetstidningen Flamman nu dragit i gång en satirtävling där läsarna uppmanas att skicka in satir av Recep Tayyip Erdoğan.

De bästa bidragen kommer sedan att publiceras i tidningen och vinnaren, som utses i slutet av denna vecka, tilldelas – utöver äran – 10.000 kronor.

I samband med att tävlingen utlysts har också konstnären Carl Johan De Geer gjort en nyversion av satirklassikern ”Skända flaggan”, vilken får pryda omslaget av den senaste utgåvan av Flamman.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev