Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Filter slår tillbaka mot Sigge Eklund

Publicerad: 1 april 2014, 12:05
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:42

Sigge Eklund anklagar Filter för att köra med dubbelspel och mygel. Nu slår Filter tillbaka och publicerar nya delar av mejlkorrespondensen med författaren.


Ämnen i artikeln:

Sigge EklundFilter

Efter reportaget om honom själv och hans familj har Sigge Eklund gått till hård attack mot Filter både i sin podcast och i en intervju med Dagens Media.

Bland annat anklagar Sigge Eklund tidningen för att inte ha låtit honom kolla sina citat och för att ha mörkat vad artikeln egentligen skulle handla om.

Men framför allt är Sigge Eklund uppretad över hur Filter svarat på kritiken på sin sajt, där tidningen bland annat anklagade honom för att ha "en väldigt skruvad självbild".

– Det är upprörande att de har en sådan otroligt otrevlig ton där de raljerar över min reaktion. Att de har mage att göra det när de har beskrivit artikeln som något annat än vad den faktiskt var, säger Sigge Eklund till Dagens Media.

För att stödja sin tes har Sigge Eklund lagt upp delar av mejlkonversationen med Filters reporter. Nu svarar Filter med att lägga upp egna mejl från Sigge Eklund.

" Att publicera privat mejlkonversation mellan reporter och intervjuobjekt är inget vi normalt gör. Då vi noterar att Sigges urval är alltför selektivt, bryter vi ändå mot principerna genom att komplettera det", skriver Filters chefredaktör Mattias Göransson på tidningens sajt.

I mejlet förklarar Filters reporter utförligt vad artikeln ska handla om, nämligen Sigge Eklunds familj.

" Det har ju funnits en hel rad artiklar om dig, din bror och din pappa men jag har aldrig läst en som innehållit alla och som riktigt fångat en större bild – från Palme-Sverige till där ni är i dag", skriver reportern i mejlet.

Mattias Göransson skriver också att det för läsarna är tydligt att artikeln i Filter överensstämmer med den grundidé som reportern mejlade till Sigge Eklund.

Filter har också bifogat ett mejl där tidningen menar att Sigge Eklund bekräftar att han tagit del av sina citat.

" I ett tidigare skede brast det i kommunikationen mellan Marcus och Sigge då denne skulle delges sina citat. Det var olyckligt. Felet uppdagades, misstaget korrigerades enligt ovan och Sigge hade därefter alltså inget att invända", skriver Mattias Göransson.

Mattias Göransson har avböjt att ge fler kommentarer kring bråket.

Sigge Eklund är dock inte imponerad av Filters svar.

– Det där mailet ändrar inget. Han var oklar så jag bad honom förtydliga och han svarade, i det mejl jag också publicerat på min sajt, att det var "En artikel om dig", säger Sigge Eklund till Dagens Media och fortsätter:

– Sedan tycker jag att om man läser det där mejlet så antyder även det att artikeln ska handla primärt om mig, snarare än att den skulle handla om att min släkt är narcissistisk.

Att Sigge Eklund ska ha fått ta del av sina citat kommenterar han så här:

– Det är klart att jag inte har något att invända på citaten när de redan har gått i tryck. Det säger ju ingenting mer än att jag inte orkade säga något eftersom att de redan tryckts i tidningen.

LÄS OCKSÅ:

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Sigge EklundFilter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News