Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Filter pekar ut Olof Palmes "sannolika" mördare

Publicerad: 23 maj 2018, 06:03
Uppdaterad: 23 maj 2018, 07:14

Omslaget och uppslaget av Filters nummer 62 som innehåller reportaget "Den osannolika mördaren".

Filter publicerar reportage om Olof Palmes "sannolika" mördare under rubriken "Den osannolika mördaren".


Ämnen i artikeln:

Filter

Idag vaknade Sverige upp till nyheten att Filter publicerat ett reportage där de avslöjar Olof Palmes "sannolika mördare".

Journalisten Thomas Pettersson har arbetat på reportaget under 12 års tid. I reportaget pekas "Skandiamannen", ut som den sannolika mördaren. Vid tidpunkten för mordet var han 52 år gammal men avled år 2000.

Enligt uppgifter från reportaget stämmer vittnesmål om mördaren in på "Skandiamannen", han ljög om var han befann sig under mordnatten och han lämnade dessutom en uppgift som bara mördaren kunde känna till.

Filter kan även berätta om:

• Polisutredarnas misstag då de avförde "Skandiamannen" från utredningen.• Att han hade tillgång till samma slags vapen som Olof Palme sköts med.• Att han hade ett förflutet som aktiv i en skytteförening.• Att han hade såväl politiska som privata motiv att mörda Olof Palme.• Att han var berusad under mordkvällen och stämmer skrämmande väl in på den gärningsmannaprofil och analys av brottet som rikskriminalen presenterade 1994.

Upplysningarna som kom fram under Thomas Petterssons efterforskningar lämnades till polisens Palmeutredare förra hösten.

Källhänvisningar och noter från reportaget finns på Filters hemsida för allmänheten att ta del av.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Filter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.