Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Filter om kritiken från Sami: ”Bisarra dimridåer”

Publicerad: 28 Mars 2011, 14:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:16

Filter går till motattack mot musikbranschens intresseorganisation Sami. Anklagar organisationen för att ”dribbla bort sakfrågan” genom att klaga på oviktiga detaljer.


Ämnen i artikeln:

Filter

Det har blossat upp ett bråk mellan Filter och Svenska Artisters och musikers intresseorganisation, Sami, med anledning av tidningens artikel om organisationen i senaste numret.

Nu argumenterar tidningen och Sami mot varandra i pressmeddelandeform.

Det var i senaste numret av Filter, i butik förra veckan, som reportern Olle Niklasson skrev om händelserna som ledde till att Sami för några år sedan sparkade och polisanmälde sin dåvarande vd.

I slutet av förra veckan skickade Sami ut ett pressmeddelande med en rad påstådda fel i artikeln. Tidningen anklagades för flera ”allvarliga faktafel” och för att medvetet ha gett en obalanserad bild av händelserna. Bland annat ska påståendet att Sami köpt papperskorgar för 8 000 kronor styck vara felaktigt, och att organisationen har försökt dölja fakta för organisationens medlemmar.

Nu går Filter i svaromål med ett eget pressmeddelande där tidningen anklagar Sami för ”bisarra dimridåer” och försök att ”dribbla bort sakfrågan" genom att peka på oviktiga detaljer:

”Den som känner sig utpekad utan att ha något att dölja brukar kunna leverera relevanta upplysningar till sitt försvar. För övriga är det en välkänd metod att försöka skrämmas med högt tonläge, samt försöka dribbla bort från sakfrågan med ovidkommande detaljer”, skriver Filter.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Filter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.