Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Filter lanserar matmagasin

Publicerad: 25 Mars 2013, 11:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:51

UPPDATERAD. I höst lanseras Hunger – ett nytt matmagasin från skaparna bakom Filter och Offside.


Ämnen i artikeln:

OffsideFilter

Målet med Hunger är att granska fusket i butikerna och på krogen och att göra hemmakocken mera självsäker och kreativ vid spisen.

– Vi är alltid journalistiskt drivna och tycker att det finns mycket ogjort på det här området. Man får sig mycket recept och mysiga dukningar, men det behövs mera granskning på området, säger Tobias Regnell, förlagsredaktör på Offside press till dagensmedia.se.

Hunger beskriver han som en blandning av granskning och lust som vänder sig till den som har en passion för mat.

Chefredaktör blir författaren och Svenska Dagbladetjournalisten Mats-Eric Nilsson, som bland annat skakade om Matsverige med sitt avslöjande om tillsatser i "Den hemlige kocken".

– Vi har skruvat på det här ett tag och nu sammanföll det med skandalerna kring "hästlasagnen". Vi tycker att vi fått tag på den perfekta chefredaktören. Dels är han en van redaktör och chef, dels drog hans matböcker igång en seriös matdebatt i Sverige.

Bakom den nya mattidskriften står skaparna av Filter och Offside Tobias Regnell och Mattias Göransson. Enligt förlaget själva är det mesta på plats förutom en noggrann och idérik redaktör/reporter.

– En hel del annonssörer har hört av sig och är intresserade, både nischade aktörer som jobbar med ekologisk mat och de stora kedjorna, säger Tobias Regnell.

Får McDonalds lov att annonsera i Hunger?

Ja, vi säger inte nej till någon specifik annonsör.

Första numret av Hunger kommer i början av oktober.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

OffsideFilter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.