Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Fienden: "Vi försöker göra vår drömtidskift"

Publicerad: 6 Augusti 2013, 08:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:38

I dag släpps nummer två av tidskriften Fienden – en kulturtidskrift om tv- och datorspel.


Det första numret av Fienden släpptes 2011. Att det dröjt nästan två år innan nummer två beror bland annat på att tidningen ges ut ideellt helt utan annonspengar.  Finansieringen sköter ägarna med egna pengar med tillskott i form av lösnummerförsäljning och prenumerationer.

– Vi försöker göra vår drömtidskift där varje sida är så spännande som möjligt, säger redaktören Johan Martinsson, som tillsammans med Alfred Holmgren producerar tidningen med hjälp av sina vänner.

Varför behövs Fienden?

– Vi känner att spelmediet är en spännande uttrycksform som ännu ligger i sin linda. Alla världens speltidningar är ungefär likadana. Vi vill göra en tidning som ställer sig i opposition till det och erbjuder spännande personporträtt och långa reportage.

Vad har ni för inspirationskällor?

– Våra förebilder är främst New journalism och amerikansk berättande journalistik från 1960 och 70-talet.

I nummer två som finns att köpa i utvalda Pressbyråer och Presstopbutiker från och med i dag möter läsaren bland annat spelskaparen Fumito Ueda, av vissa ansedd som spelvärldens främsta eller enda konstnär och tre bröder som valt bort karriärer som läkare, doktorer eller arkitekter för att istället skapa spel.

Fienden ges ut av Fruktan & Förakt Förlag och kommer från och med nu ges ut med ett till två nummer per år. Det blir två under 2013 och ett 2014.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.